Trailerkørekort 

Meget erfaren storvognskørelærer

Trailerkørekort til at køre med større last

Trailerkørekort B/E

Trailerkørekort er for dig som har behov for at køre med større last end det som er tilladt med et almindeligt kørekort.

Et trailerkørekort giver dig derfor ret til at have så stor en trailer på din bil som er tilladt ifølge bilens registreringsattest og dækker mange forskellige behov, da du både kan bruge det til almindelig trailer, hestetrailer, bådtrailer og campingvogn.

Vægtgrænser ved kørsel med trailer

Reglerne for hvor meget vægt du må køre med, varierer alt efter hvilket kørekort du har.

Med det almindelige B-kørekort må du køre med påhæng så længe den tilladte totalvægt ikke overstiger en vægtgrænse på 3.500 kg. Totalvægten er bilens tilladte totalvægt plus påhængsvognens tilladte totalvægt og det er vel at mærke i læsset stand. Reglerne er jo lavet for at sikre at materiellet på bil og påhæng kan klare vægtens belastning.

Med et trailerkørekort stiger vægtgrænsen til 7.000 kg. – dog skal anhængerens vægt være under 3.500 kg.

Hvis du vil beregne hvor meget din bil må trække afhængig af det kørekort du har kan du benytte FDMs beregner til trailer og campingvogn.

Lovkrav til trailerkørekort undervisningen

Du skal have mindst 4 teorilektioner og 6 kørelektioner.

Teorilektionerne indholder al den viden du har brug for til den praktiske prøve, fx. viden om reflekser, bremser og lygter. Bemærk at der ikke gennemføres en teoriprøve når du skal tage trailerkørekort – kun den praktiske prøve.

Kørsel med trailer i udlandet

Hvis du planlægger at køre med fx din trailer eller campingvogn i udlandet er der skærpede regler og hvis de ikke overholdes risikerer du bøde og forbud mod at køre videre. Med et B/E kørekort er du dækket ind i forhold til EUs regler.

Tilmelding til trailerkørekort

KøreSkolen Albjerg har allieret sig med en meget erfaren storvognskørelærer hvis du skal have kørekort til trailer.

Ring og tilmeld dig på telefon 20 32 35 01 eller benyt tilmeldingssiden.

Hvis du vil vide mere om reglerne for kørsel med trailer, kan du læse mere her.

Trailerkørekort